top of page

Az év színei 2016-ban

Mint minden évben, a Pantone Color Institute idén is meghatározta az év színét. Ám most először két színre esett a választásuk: rózsakvarc és derűs kék (rose quartz & serenity). E két árnyalat, egy melegebb rózsaszín és egy hűvösebb kék, egymást kiegészítve egyfajta megnyugtató egyensúlyt hoznak létre, mely a mai rohanó világban fontos a jó közérzet megteremtéséhez.

Ehhez az is hozzátartozik, hogy van egy generáció, aki már nem akar megfelelni a társadalmi elvárásoknak, és bátran használja a színeket önmaga kifejezéséhez (nemtől függetlenül).

/forrás: pantone.com/

A lakberendezésben pár éve már trend lett a pasztell árnyalatok használata, de még mindig elég kevesen merik bevállalni a gyerekszobán kívül. Pedig, ha jól használjuk, akkor kifinomult, vidám és otthonos hangulatot is elérhetünk velük. Ne féljünk attól, hogy babás lesz a hatás, megfelelő színpárosításokkal friss és modern lesz az összkép. A rózsakvarc és derűs kék árnyalatok például nagyon szépen kiegészíthetők szürkés, barnás színekkel, de a vállalkozó szelleműek próbálkozhatnak sötétebb lila és sárgához a színskálán közel álló zöldekkel is.

Több stílusba is tökéletesen beilleszthetők:

a klasszikus bútorok komorságát megtöri és játékossá formálja azokat

a mostanában divatos vintage a pasztell színekhez köthető, bátran kísérletezzünk vele!

skandináv stílus letisztultsága is kiemelhető a használatukkal

modern hatást érhetünk el, ha a falainkat grafikus color blockokkal borítjuk és ezt egyszerű bútorokkal egészítjük ki

Jön a tavasz, a nyár a felújítások időszaka, jussanak eszünkbe ezek a megnyugtató pasztell árnyalatok színválasztáskor. :)

Archívum
Kereseés címkék szerint
Még nincsenek címkék.
  • Facebook Basic Square
bottom of page